Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Barn,Mobil,Nora

Mobiler för stora och små

28 feb , 2016, 12.04 noratobiasson

 

Mobiler och himlar var på tapeten redan i november då vi med systrarna producerade tre alternativa julkalendrar på bloggen Daughters of Tobias. Min julkalender var då inspirerad av en himmel, men blev till slut mer av en mobil som fick hänga kvar i köket långt efter jul.

Mobiler är minsann inte nödvändiga i barnrum, men ack så vackra att se på. De kan hängas ovanför barnets säng eller ovanför skötbordet som visuell underhållning för barnet. För det minsta barnet rekommenderas färggranna mobiler, eftersom babyn dras till klara färger då synen ännu inte är helt utvecklad. Mobiler kan lätt tillverkas själv och så länge barnet inte kommer åt att smaka på mobilen är också materialalternativen så gott som obegränsade. Man kommer långt redan med lite färggrannt papper eller filttyg och tråd:

 

 

Källa, instruktioner t.ex. här

 

 

Mobiler behöver dock inte begränsas till barnrummet, det finns nämligen massvis med fina mobiler som lika bra kan hängas som inredningselement i ett vuxet hem. Jag är helt förälskad i följande alternativ och funderar bara vilken jag ska sätta i produktion till näst:

 

 

 

 

 

Om du blev inspirerad hittar du instruktioner (på engelska) bakom länkarna under bilderna.

Ha det skönt i vårsolen och låt inspirationen flöda!

 

 

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *