Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Barn,Lisa

Sov gott, sov högt, mina fina!

3 mar , 2016, 20.53 lisatobiasson

 

Idag får jag presentera mitt senaste projekt, barnsängen. Det tog längre tid än jag tänkt, och fortfarande finns det att finslipa på. Orsaken till att mina byggen oftast drar ut är fusk i planeringen, och det är helt medvetet. Om jag från början skulle detaljplanera och visualisera alla arbetsmoment, så skulle jag aldrig inleda hela bygget. Hell no. Jag skulle inse att det kräver mer tid, och kanske mera kunskap, än vad jag besitter. Därför är min strategi ofta: gör först, planera an efter. Ett påbörjat projekt måste ju färdigställas oberoende hur stort det blivit, så det är bäst att sätta igång med fart och göra så mycket skada som möjligt före man börjar ångra sig.

lisa1292ny

Under sängen gömmer sig förvaring och plats för koja. Jag återkommer till detaljerna inom kort.

 

Den här strategin har visat sig fungera på flera områden för mig, också inför förra höstens maratonlopp. Att springa långt i träningssyfte var tråkigt och jag vände ofta om lite tidigare än vad jag hade planerat. Tog en genväg här och där. Men om jag i stället tog bussen och hoppade av på lämpligt avstånd från hemmet, så var det bara att ta sig hem, obereonde av hur långt det var. Jag skulle gärna ha gett upp tidigare, men nu var det inte ett alternativ. Så här handskas man med folk utan självdisciplin. Och så här tar man in jumppaskryt i ett inlägg som handlar om nånting helt annat.

Så ni vet. Jag ska aldrig bygga eller renovera ett helt hus, påminn mig om jag glömmer. Tanken lockar väldigt mycket, men jag har insett att alla projekt tar längre än vad jag tänkt, och jag tänker mig att renoveringar tar väldigt länge.

Färgerna

Planeringen var lätt att göra med små färgbitar. I slutliga arbetet användes färgerna överst på bilden.

Men här är nu resultatet av den senaste utmaningen: En barnsäng för två med förvaring och koja undertill. Jag kommer att visa upp sängens alla finesser i de kommande inläggen. Jag hade själv inga instruktioner, men fick hjälp och goda råd i byggvaruhuset och anpassade sedan bygget efter våra mått och behov. Vårt problem är, som för så många, för få golv- och förvaringskvadrater. Under sängen har jag därför byggt hyllor för leksaksförvaring och en avskild koja.
1203_sean

Lilla hjälpredan.

I bygget lönar det sig främst att beakta att stödbalkarna sitter fast i något stadigare än gipsskivor och att balkarna är tillräckligt många. Väljer man nätt faner så kan man lämna den omålad, men jag föredrar färg i hemmet, och särskilt i barnrummet. Jag utgick i mina färgval ifrån väggfärgen, och matchade resten därefter. Mönstret prövade jag fram med hjälp av små färgbitar och använde sedan tejp för att måla delarna i tur och ordning.

lisa1265

lisa1233

Sängens trappor på bilden är rekvisita, och de slutliga trapporna får ni se så snart de fastnar på bild.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *