Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Barn,Högtider,Lisa

Påskäggsparaden – top 18

13 mar , 2016, 10.00 lisatobiasson

 

Det är dags att plocka fram förklädet, målfärgerna och det oändliga tålamodet.  Äggmålarsäsongen är inne. Jag måste genast medge att påskpysslandet är någonting jag sysslat med senast i barndomen, men i och med egna barn börjar det bli dags att damma av gamla traditioner. Vi tycker ju trots allt om att måla, så varför inte just påskägg? Äggformen ger en intressant ram för konst av alla de slag och där ute finns gott om inspiration för den som orkar leta. Jag bjuder här på mina personliga favoriter, ett litet urval ur det oändliga utbudet out there. Under bilderna framgår vem vi har att tacka. Mina personliga favoriter är 2, 7 & 17, vilka är dina?

påskäggcollage1
1. Rysk brottare från Etsy 2. Fjäder i tusch av Mustikkamäki 3.Ritade korsstygn av SoLebIch 4. Neonstänk och tofsar av 180gradsalon

 

påskäggcollage2
5&7. Marmorerade ägg av Helloglow samt mrs Berry 6. Servetter och lim användes för äggen på Bestefars verksted 8. Vackra blåa av Emma von B

 

påskäggcollage3Samlade sampel på naturfärgat. 9. Homebased Mom använde kortare tid för ljusare färger medan 10. Just short of crazy fick intensivare färger med längre tid. 11. Natasha’s kitchen visar prov på användnigen av lökskal och små växter som schabloner.

 

påskäggcollage4
12. Grannt och glatt på Elle 13. Skickligt världsvant av Arstextura 14. Trendspanarna kör på det enkla och 15. Honestlyyum bjuder på guldstänk.

 

påskäggcollage516. Fräscht i all sin enkelhet av Paper & Stitch 17. Lyxiga varianter med guldpapper av She Knows 18. Färgkombinationer i vuxen smak av Dawanda.

 

Några små saker att tänka på: om du använder icke-ätbara färger så bör äggen tömmas först, färgen tränger nämligen också igenom skalet. Brändö-drottningen Muna-Liisa och alla de andra hönorna uppskattar naturligtvis att man konsumerar alla de ägg man skördar, så ett hett tips är att i förväg leta upp äggliga recept. Pysselglädje gott folk!

Saras Muna-Liisa med familj

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *