Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Nora,Väggkonst

Diagnos: Vitväggsfobi

16 mar , 2016, 14.49 noratobiasson

 

Den härliga vårsolen lyser in i hemmet och väcker en känsla av att allt är möjligt. En ny början är här. Allt vackert och ljuvligt är ännu framför oss. Man undrar hur man orkat kämpa sig igenom hela den mörka vintern och känner djup tacksamhet för de allt ljusare morgnarna.

Vårljuset har också en benägenhet att väcka förändringsbehovet i mig. Just denna vår har framför allt väggarna hos oss fått leva i förändring. De tomma vita väggarna har blivit målade, de gamla inredningstavlorna har fått nytt liv och helt nya konstverk har flyttat in. Allt enligt gör-det-själv-ideologin, såklart. Allt detta återkommer jag till här på bloggen i helgen.

Men först en dos inspiration för alla er andra som också tröttnat på vita väggar eller på konst som fått hänga framme för länge:

 

För den som vågar ge sig in på måleri utan instruktioner bjuder The Fox and She på inspiration i form av denna grönskande skönhet.

 

 

För detta ljuvliga triangelkonstverk behövs lite mer tid och tålamod, men titta nu så vackert! Instruktioner till papperstringlar i denna YouTube-video.

 

 

Självgjord väggkonst behöver inte vara mer invecklat än såhär. En vit pannå och en valfri färg. Avot. Instruktioner till guldpilstavlan på Thrifty & Chic.

 

 

duschdraperi

Äger man ett riktigt snyggt duschdraperi kan man gärna kalla det för konst istället. Likaväl kan det vara ett fint tyg eller en duk man har hemma. Det gäller bara att tänka kreativt, som House of Jade har gjort.

 

 

Samma gäller vackra mattor. Ibland är de för fina för att trampas på och kan därför med fördel hängas upp på väggen. Den som trodde att ryornas tid var förbi, tänk pånytt. Earnest Home & Co visar vägen.

 

 

Denna fiskskinnsinspirerade tavla från Two Thirty-Five Designs kräver också lite tålamod, men gör man den med större papperscirklar blir det genast lättare. Istället för att spraymåla hela härligheten kan man helt enkelt använda färgpapper. Mångfärgat skulle också vara vrålsnyggt..

 

Mer väggkonst på kommande i helgen, titta gärna in pånytt då.  Tills dess: njut av det ljuvliga solskenet! Våren är äntligen här.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *