Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Nora,Städning

Snäll söndagsstädning

10 apr , 2016, 19.09 noratobiasson

 

Denna soliga söndag skulle bli städdag hemma hos oss. Som det ofta blir lyckades jag ändå koncentrera mig på alla möjliga andra viktiga och mindre viktiga sysslor. En av dessa sysslor var utvecklandet av ett giftfritt och miljövänligt städspray. Efter några versioner hittade jag en fungerande blandning och det blev lite städning iallafall. Här kommer receptet, håll till godo:

Blanda lika delar ättikssprit med varmt vatten. Pressa i lite citronsaft, 1-2 droppar diskmedel och eterisk olja av valfri doft och mängd (jag valde igen rosmarin och sprayet doftar gudomligt!). Häll upp hela kalaset i en ren sprayflaska.

 

Spraya rakt på ytan och torka bort med fuktig trasa. Sprayet kan användas på spisar, köksbänkar, skåpdörrar, handtag, fönster, lavoarer, you name it.

Om du väljer att lämna bort den eteriska oljan luktar sprayet rätt så mycket ättika, men lukten försvinner från ytorna inom några timmar. Ett alternativ till den eteriska oljan är att sätta några kvistar färsk rosmarin in i sprayflaskan.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *