Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Nora,Säng

Sänggavelns comeback

25 apr , 2016, 20.14 noratobiasson

 

Min goda vän Emmi har i åratal pantat på en gammal sänggavel på sin vind. Den sparades väl för att kanske någon gång få komma tillbaka i användning. Ni vet, sådär som med så mycket av det man låter ligga kvar på vinden. Sänggaveln i trä passade inte in i Emmis hem som sådan och behövde därför en uppdatering. Tiden var inne för sänggavelns comeback.

Såhär såg sänggaveln ut innan uppdateringen:

För att göra sängen till så bekväm och mysig plats som möjligt bestämde vi oss för att stoppa sänggaveln med skumgummi och ge den ett nytt överkast i tyg. Skumgummi kan köpas enligt valfria mått (till exempel i Etola), men om man har en överlopps madrass liggande hemma kan man såklart med fördel klippa den till rätt storlek. Ett tjockt dubbelvikt täcke kunde också fungera. Vi använde en 5 cm tjock skiva skumgummi.

För att hålla stoppningen på plats stansades skumgummit fast i sänggavelns nedre del.

Tyget stansades fast på baksidan av sänggaveln. Om man vill ha en snyggare baksida, eller möjligheten att ta av tyget och tvätta det, rekommenderas såklart att man syr tyget till ett passligt överkast istället för att stansa. Vi gick där staketet var lägst och lät stansen sköta jobbet.

Färdigt!

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *