Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Grönt & skönt,Hylla,Nora

Örter i höjden

30 apr , 2016, 08.52 noratobiasson

 

Min mammaledighet har nu varat i tre veckor. Trots att jag är rätt så bra på att fylla kalendern har det varit en stor omställning att ta paus från arbetslivet och ha tid över för sig själv. Första veckan var rentav ångestfylld: vad sysslar man med alla dagar om man inte är på jobb? Det enda tips man får, om och om igen, är att njuta av den tid man har för sig själv, då det ännu är möjligt.

All denna överflödiga tid har resulterat i ett rätt så städigt hem. Jag går omkring och plockar enstaka brödsmulor och dammtussar från golvena medan tvättmaskinen går på högvarv. Kanske det här är den ökända bobyggardriften som jag hört att kickar in för många när graviditeten går mot sitt slut.

I Alphyddan blev veckans gör-det-själv-projekt en extremt enkel hängande örthylla. Att lyfta upp saker i höjderna frigör bordsutrymme, vilket passar perfekt i ett hem där ytorna gärna får stå tomma (så de är lättare att städa för sjuttioelfte gången). I materialväg behövdes bara lite rep, ett skärbräde och en träring, som egentligen också kan lämnas bort.

IMG_1143

Repet klipps i tre delar och binds fast i ringen. Vill man lämna bort ringen är det bara att binda fast repen i varandra. Skärbrädet, eller annan valfri träbit, träs mellan två av repen och justeras så det blir någorlunda rakt. Om man vill vara säker på att konstellationen håller kan det vara bra att dutta lite lim på undersidan mellan repet och skärbrädan.

Krukorna tejpades med målartejp och fick därefter en omgång färg. Detta var en krukmakeover av enklaste slaget, men är man kreativ och stadig på handen kan ju krukorna bli hur dekorativa som helst, som egna små konstverk.

Nu önskar jag er alla en solig och grönskande vapp!

Läs också

2 kommentarer

 1. Lisa skriver:

  Såååå snygg! Den där ska jag försöka få till. Var köpte du materialet?
  Och du kommer att märka att det är bra med saker som hänger högt i tak sen när babyn kommer – blommorna brukar annars vara det som först flyger ut när babyn börjar krypa 😉
  Hälsningar en som ser fram emot blommor i huset igen

  • noratobiasson skriver:

   Tack Lisa! Träringen är från Sinelli och repet från Saiturin Pörssi.

   Bra att höra att detta också är en bra förberedelse inför babyvardagen. Det får visst bli några hyllor till så också övriga växter i hushållet har en chans. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *