Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Återvinning,Grönt & skönt,Lisa

Att inreda med det allra fulaste

27 maj , 2016, 21.43 lisatobiasson

 

Det finns få saker som är lika rysliga som plastblommor. Det största problemet med dem är egentligen inte det faktum att de ser konstgjorda ut – för ärligt talat finns det många som är väldigt övertygande. Det största problemet ligger i deras syfte: att lura omvärlden att de är äkta. Antagligen grundar sig avskyn gentemot plastväxter i vår uppväxt som hortonomdöttrar. Den är så djupt rotad att jag nästan skämdes att berätta för Sara och Nora om mitt experiment. Men sanningen är att det är otroligt uppiggande att leka med det som är fult. Att töja på gränsen för vad man anser är okej eller vackert.


IMG_1810_1024

Plastblommorna är inget substitut för de dödliga och det är heller ingenting jag vill åstadkomma med experimentet. Min teori är att plastblomman kan bli salongsduglig, om den bara slutar luras. Genom att måla en urgammal, fyndad plastväxt vit, fick föremålet ett nytt liv som t.ex. skulptur. Den efterapar inte längre det naturliga, utan får ärligt vara någonting helt annat: ett vitt föremål med organisk form. Någon dag kanske plantan hittar sin plats som en del av takbelysningen, som en pompom i barnrummet eller som en huvudbonad för fina damer. Oberoende av om det blev livslång kärlek eller inte så kan jag ärligt säga att en plastplanta aldrig gett mig så här stor glädje förut.

IMG_1814_1024

IMG_1816_1024

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *