Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Accessoarer,Återvinning,Lisa

8 x festivalfint

29 maj , 2016, 23.00 lisatobiasson

 

Hälsningar från Världen i byn. Den årliga kulturfestivalen i huvudstaden bjöd som vanligt på musik, mat och människor, men också på en hel del hantverk av olika slag. Och förutom de trogna drömfångarna, tovade pannlapparna och vänskapsbanden så fanns det också en del riktigt fint och fräscht. Här kommer mina favoriter. 
image6

Nea design satsar på återvunnet. I sina diadem använder hon gamla slipsar och till väskorna och påsarna restbitar från bl.a. skotillverkning. Det finns en del som gör liknande produkter, visst, men Neas val av färger och mönster faller mig i smaken. Verkligen.

image4

Diadem av Nea design

image3

Liten väska av Nea Design

image5

Nea Design


image1-2

Vackra plånböcker från Frida’s Corner

image2Halsband i trä med formen av ormbunke. Av Pinjapuu

image9Är detta ett av de där plaggen som man blir förtjust i på utlandsresan och efter hemkomst undrar hur man riktigt tänkte? Om denna kjol inte varit alldeles för liten (i alla riktningar), så lovar jag att jag hade gett den en chans. Tyget är helt ljuvligt! The Natural Shop

image8

image1En dag ska jag lära mig att spela på en sådan, och om jag mot alla odds inte lyckas så har jag en vacker hårnål. Mungiga från Nepal, fås över Mithu

image7Hushållspappershållare i keramik. Utseendemässigt lite platt, men en uppfinning som jag länge väntat på. I en småbarnsfamilj måste rullen hela tiden vara inom räckhåll och då får den förstås gärna vara smakfullt kamouflerad. Med tanke på omständigheterna så hoppas jag ännu på en intressant version i ett mer hållbart och lätt material. Oberoende var det bra tänkt av Ari. Design: Ari Markkola

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *