Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Accessoarer,Återvinning,Barn,Grönt & skönt,Högtider,Klädsel,Sara

Snittat i spetsduken

23 jun , 2016, 23.35 saratobiasson

 

Idag ska vi inte prata om grillar. Mina gårdsprojekt har ramlat ner på prioritetslistan i takt med att mer allmännyttiga uppdrag dykt upp. Och i morgon drar vi ut till havs för att fira midsommar, så då skulle den hemmabyggda grillen ändå inte ha fått vara med. Så nu kan vi prata om något annat i stället. Något betydligt lättare, luftigare och rarare.

duken

Eftersom denna dag fyllts av byns gemensamma midsommarförberedelser (med lövning av midsommarstången) fick detta praktiska lilla projekt knipa en knapp kvart ur dagordningen. Får jag presentera: midsommarkransen för barnahuvudet med UV-faktor och retursymbol.

tillklippt

Utgångspunkten var en önskan om att pryda vår ettåring för sommarens ljuvaste fest, men utan att tumma på hatten-på-i-hettan-regeln. I en sjömanskista i drängkammaren på gården fanns en för något årtionde sedan glömd fläckig och trasig liten broderad bordduk. Jag bredde ut den över det lintottiga barnahuvudet och klippte till en improviserad form. En kort söm längst bak, och ett vikt hörn med knapp längst fram. Klart!

malouimissommormysse

Finessen med en spetsprytt tygstycke är ju att det färdigt finns små hål att sticka in valfritt blomster i. Man kan vara en fullkomlig klåpare när det kommer till kransmakeri, och ändå få till det med detta anspråkslösa hjälpmedel. Enkelt, praktiskt, hållbart. Och än en gång glädje över att ge ett slumrande föremål en ny chans.

Skön midsommar!

missommormysseuppifrån

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *