Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Återvinning,Förvaring,Sara

Ställ som gör frassen ställd

28 jun , 2016, 21.59 saratobiasson

 

Dagens pryl har antagligen få av er behov av i samma syfte. Men eftersom modellen funkar för en rad upphängbart, får ni hålla till godo. Den här tiden på året får jag tillbaka gårdens fårskinn från beredning. Det är som julafton, för man vet aldrig hur de ser ut då de återvänder. Den som ändå gläds mest åt paketet, i tron att det är åt honom, är katten Gny. Prinsblod eller ej i frassen, det bästa han vet är att få mysa ner sig i 30 lager fluff. För hans del är det tyvärr ändå förbjudet, eftersom fällarna är till salu. Med andra ord måste de antingen låsas in eller hängas upp. Och idag blev det än en ställning för att hänga upp.

blädderblocksodonad

Grunden för bygget var ett blädderblocksställ som hade sopstationen som nästa anhalt. Hela tavlan,med ben och allt fick ett rejält lager svart Hammarlack över sig. Färgen får en lite vågig yta, och i kombination med den högblanka finishen tycker jag att det passar fint ihop med mjuk textil.

bläddrismedlister

bläddrishörn

Principen för tillbyggnaden var väldigt enkel. Jag råkade ha en bunt eklister som fick bli ett trappstegsbygge utanpå tavlan. I mitt fall var det inte så noga med de kosmetiska detaljerna, eftersom ställningen inte blir ett bestående inslag i inredningen. Men vackrare blir det förstås med trätappar i stället för skruv. Om detta inte skulle ha blivit ett fällställ, skulle fina filtar och vackra tröjor ha platsat perfekt i trappan. Med andra ord lyder dagens tips: Häng upp textilierna i stället för att lagra i lådor och korgar. Något gammalt bortglömt ställ ställer säkert gärna upp som stöd. Det gäller bara att se potentialen!

bläddrismångaskinn

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *