Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Bord,Högtider,Kök,Lisa,Mat

Den obligatoriska festmåsen

29 jul , 2016, 21.14 lisatobiasson

 

Ibland vill man satsa lite extra på sin sommarfest, bara för att. Då har jag ett hett tips till dig: bordsduk i egen design i ett lämpligt motiv. Dukningen blir extrafin och det är så lätt. Dessutom handlar det inte om en engångsduk, och därför är det helt försvarligt att lägga lite tid på den, även om grillen ännu skulle stå omurad.

Målad men tvättbar, you say? Jag skulle inte skoja.

 

image

Löparen målades på baksidan av denna vaxduk. Det finns säkert de som tycker att originalet är bättre, men det kan inte hjälpas. Offra mig för konsten, Lisbeth! är vad jag själv hör den ropa.

 

En vaxduk med undersida i bomull (eller något annat naturmaterial) fungerar perfekt. Man kan förstås också använda annan textil, men det finns argument för detta upplägg. En vaxduk är stadig och seglar inte omkring i dukningen. På grund av att en vaxduk inte rispar behöver kanterna inte heller sys, vilket gör att du kan välja motiv helt utan hämningar och kantningsångest (du vet vad jag menar). Textilfärg fastnar på bomullsytan och håller därför också tvätt.

 

image

Här klipps det, naturligt och avslappnat.

 

Gör t.ex. så här:

  • Skissa med blyertspenna
  • Måla på med textilfärg, låt torka
  • Klipp ut
  • Stryk på den målade sidan med bakplåtspapper emellan (Kolla närmare instruktioner för färgen du använder)

Det här är ett projekt som jag (igen) kan rekommendera både vana och inte så vana gör-det-självare. Kanske du är en hjälte på fågelmålning men har inte fått chans att visa upp det? Vilken chans! Kanske du målat senast när det var obligatoriskt i skolan? Då lär ju ditt konstverk bli ett desto bättre samtalsämne.

 

image
Färdigt på 1-2-3. Bordet är ett tidigare projekt och instruktionerna finns här.

 

image

Vackra gamla snapsglas fungerar utmärkt som vaser.

image

 

Lisas bild

image

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *