Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Klocka,Nora

Ljusare visare

12 aug , 2016, 10.18 noratobiasson

 

Efter att ha blivit mamma har jag börjat tänka på risker och säkerhetsaspekter på ett helt nytt sätt. Jag ser faror överallt och är sannolikt smått överförsiktig (läs: hysterisk) när det kommer till min lilla dotters trygghet. Jag är nybliven mamma, så jag tillåter mig det och vet att det kommer att lätta när hon växer.

En förändring som skett i och med vår dotters intåg i våra liv är att mobiltelefonen fått portförbud till sovrummet. Det kan låta som en löjligt liten säkerhetsåtgärd, men: jag medger att jag i åratal sov med telefonen bredvid sängen (okej, under dynan), och vill inte ens tänka på hur mycket strålning jag utsatte mig för då. Telefonen behövdes i första hand som klocka, och det var av någon orsak också viktigt att alltid vara anträffbar.. Nu när jag är mammaledig slipper jag ha väckning på morgonen och det är också mindre viktigt att kunna nås 24/7, så telefonen får gärna hållas borta.

Men, jag vill ändå gärna ha koll på tiden, också i mörkret, och är inte särskilt förtjust i digitala klockor med sina lysande illgröna siffor. För att lösa detta problem sprang jag till hobbybutiken och köpte en klockmekanism, målfärg som lyser i mörkret och lite tjockt papp. Problem solved! En väggklocka med visare som lyser i mörkret.

klocka2

Jag valde att lämna bort siffrorna från urtavlan, men vill man använda sådana finns det snygga alternativ i hobbybutiker.

 

Såhär enkelt är det:

  • Ta loss visarna och måla dem med den självlysande färgen, gärna flera lager. Låt torka mellan varje lager.
  • Klipp pappet till den form du vill att din klocka ska vara och klipp ett litet hål på mitten.
  • Limma eller tejpa fast klockmekanismen på baksidan av urtavlan och snurra fast visarna på framsidan.
  • Färdigt! Ingen skild upphängningsmekanism behövs, klockmekanismen har en ögla som klockan kan hängas från.

klocka1

När det kommer till urtavlan är möjligheterna oändliga: du kan göra en klocka av ett grytunderlag, ett flingpaket, en vacker plåtburk, en bok, en tallrik, en skiva trä, en silverbricka, en LP-skiva, en pajform osv osv.

Såhär lyser visarna i mörkret!

 

Till näst tänker jag göra en version av betong. Mer om det i helgen!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *