Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Accessoarer,Lisa,Väskor

Flott fodral för den bärbara

16 sep , 2016, 16.03 lisatobiasson

 

Dagens projekt började med ett par byxor och ett behov. Jag råkade ha ett par slitna och illasittande barnjeans, som jag gärna skulle bli av med. Dessutom har datorn gått och väntat en stund på ett fiffigt fodral, och då föll det sig förstås naturligt att utgå ifrån dessa förutsättningar.

modad1

För datorväskan behövdes följande ingredienser:

  • Tyg, för både inuti och utanpå
  • Skumgummi
  • Dragkedja (för att väskan ska vara lättanvänd rekommenderar jag dragkedja som sträcker sig över tre sidor)

thumb_IMG_2050_1024

Jag använde ett byxben av barnjeansen och skarvade med gult tyg. Det yttre, tvåfärgade tyget och fodret klipptes samma storlek, dvs. datorns storlek och några centimeter sömsmån därtill. Över en långsida är tyget vikt, de andra sidorna kommer att fästas i dragkedjan. Skumgummit lämnade jag utan sömsmån. Vill man ha en väska som också rymmer laddare och andra attiraljer får man ta det i beaktade senast i detta skede. Att sy dragkedjor är för mig alltid ett oförutsägbart äventyr, men på grund av den simpla fodralmodellen, var det lätt som en plätt. Buntarna fick bli handtag. Eftersom (mina) självgjorda grejer sällan ser riktigt lika slipade ut som köpta produkter, tycker jag själv om att betona det grova och ”hafsiga” i stället för att satsa krutet på en finslipad finish.

 

modad2

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *