Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Hantverk,Högtider,Nora

Julmarknad för alla smaker

4 Dec , 2016, 16.20 noratobiasson

 

Julmarknader hör julväntan till och för många är besöket till julmarknaden en väsentlig uppbyggare av julstämningen, även om man inte skulle hitta något att köpa. Jag har ibland upplevt att julmarknadernas utbud saknar variation och hittar sällan nåt att köpa utöver de sedvanliga yllesockorna och kanske någon jullimpa. Men tiderna förändras och idag kan man hitta verkliga skatter om man råkar sig till rätt julmarknad.

Denna soliga söndag besökte jag Finlands största julmarknad, Tomasmarknaden (Tuomaan markkinat), på Senatstorget i Helsingfors. Här presenteras några av skatterna jag hittade idag.

 

Tomasmarknaden pågår fram till den 22.12 och bland utställarna finns allt från hantverkare till restauranger.

 

Denna pannlapp/dörrkrans väckte gör-det-själv-människan i mig. Vill man inte knåpa själv säljs dessa av Verso Design, som har mycket annat fint också i sitt sortiment.

 

Tovade pannlappar, också dessa av Verso Design.

 

Inhemska, handbundna borstar av alla de slag. Jag köpte en hög med vackra diskborstar i trä av Kaarnalaiva (Facebook-länk).

 

 

Fågelbrädet har fått en helt ny form i denna geniala skapelse av Elopuu.

 

Saara Lehtonen säljer härliga ekologiska kroppsprodukter i vackra förpackningar. Mer info om hennes mångsidiga företag Kaurilan sauna hittar du här.

 

Fotsalt som är en fröjd för både fötter och ögon, även dessa från Kaurilan sauna.

 

Cilla’s stilrena produkter är perfekta julklappar för den minimalistiska smaken.

 

Den som vill veta precis vad schampot och tvålen innehåller kan tillverka sådana hemma av naturliga ingredienser. Är man inte på hugget för hemkok säljer The Natural Beauty Shop bland annat schampo med pumpa och karitesmör, samt tvål med kokos och kol. Spännande!

 

Den som inte fryser för mycket kan ta sig en tur i karusellen.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *