Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Kalas,Mat,Nora,Vegetariskt

Syrliga äppelremmar

2 okt , 2016, 13.22 noratobiasson

 

När äppelträdena bågnar av äppel är det givande att hitta på nya recept med äppel i huvudrollen. Dessa äppelremmar är ingen lösning på det akuta sötsaksbehovet eftersom de ska torka i ugnen i cirka 5 timmar. Men de är garanterat värda väntan! Remmarna är väldigt enkla att göra och framför allt otroligt goda. De är en hälsosam(mare) version av de där vanliga godisremmarna, ni vet, de som enbart innehåller socker och tillsatsämnen och inget nyttigt alls. Denna version har samma syrliga och söta smak, men innehåller enbart ljuvliga äppel och citroner och bara lite socker. Hållbarheten på dessa remmar är oklar för mig, eftersom hela plåten försvann mystiskt på cirka 22 minuter.

 

 

Syrliga äppelremmar

4-5 medelstora äppel, ca. 10 dl

0,5 dl vatten

saft av 3 citroner

3 msk socker

 

Skala äpplena och skär dem i små bitar. Läg bitarna i en kastrull med 0,5 dl vatten och låt koka i 10 minuter.

Blanda i socker och citronsaft och koka blandningen i några minuter till. Mixa till en jämn smet med blender, matberedare eller stavmixer. Bred ut blandningen så jämnt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper. Knacka lätt på plåtens kant så smeten jämnar ut sig.

Ställ in plåten i ugnen på 75*C i cirka 5 timmar. Håll ugnsluckan lite öppen så fukten slipper ut. När smeten lossnar från bakplåtspappret utan att gå sönder är den färdig. Om du vill ha en sockrig yta på dina remmar kan du strö lite socker över dem. Klipp till remmar och försök låta bli att äta upp allt på en gång.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *