Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Återvinning,Grill,Sara

Griller om grillar

6 jun , 2016, 14.50 saratobiasson

 

Hohoj! Det är snart midsommar! Vi får gäster, och vi ska grilla! Varje år blir det olika lösningar för att få fyr, och än har de aldrig blivit varken vackra eller hållbara improvisationer. Nu, trots att jag vet att det kan finnas ett spår av tidsoptimism i tanken, planerar jag bygga något fantastiskt. Kanske väldens finaste grill, helt enkelt.

När jag gjorde en sökrunda i idébanken hittade jag en del modeller som kändes möjliga att utgå ifrån. Jag samlar en del av dem här, och plussar på med några idéer också för den som har färre kvadratmetrar och inte lika mycket sten som jag att tillgå.

if you want a durable firepit .. upcycled washing machine drum:

Bykmaskinens trumma tjänstgör glatt som grill då den har gjort sitt i den blötare branschen.

I’ve seen plenty of BBQ repurposed from old rims, but barrels can be perfect as wheel for a BBQ. This one is the best proof of that!…:

Tunnor i lämplig metall och oljefat är ju som gjorda att grillas i, och modellen kan finslipas in i det oändliga. Denna har fått skorsten, även om jag inte är fullt övertygad om att den fyller så stor funktion.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/19/c6/40/19c64086659c6d0b4452016a52b195fe.jpg

Med en bunt ben blir grillytan i en liggande tunna större än i den stående versionen. Exemplet hittar du här.

diy-fire-pit-feature-1_large

Tunnan på hjul förlorar i mina ögon visuellt ändå åt de stora faten i betong. En eldstad som denna kräver tilläggsdelar för att kunna konkurrera som grill med de gallerförsedda, men visst är den vacker.

En enkel tegelring med stående tegel i mellanlagret blir en vacker syn också på avstånd. Även med denna får man plussa på med grillutrustningen om det ska bli något på fatet.

Om man riktigt går igång på detta med sten är väl detta eller projektet nedan sådana som tryggar sysselsättningen.

 

 

Bakom det sista exemplets källa finns en hel samling olika typer av DIY-eldstäder. Jag återkommer med hur bygget blev hos oss!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *