Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Konst,Lisa,Spegel,Väggkonst

Spegellek i pastell

18 Dec , 2016, 22.43 lisatobiasson

 

Idag blev det experiment med någonting så vuxet som modellera. Du förstår, när man hittar så vacker pastellmodellera som jag gjorde häromdagen, så är man tvungen att hitta en användning för den. Visserligen kan man ju använda den till att forma och forma om, som man brukar, men den här är så fin att jag gärna skulle använda den till någonting speciellt. Barnen får den här gången nöja sig med sina egna alla-färger-blandade-i-en-klump, den här modelleran har förtjänat paradplats.

Fantastiska pastellfärger från HAM

Jag tänkte mig att jag gärna skulle titta på dom smaskiga färgkombinationerna som en tavla, men bestämde till slut att den gamla tamburspegeln skulle få ta del av experimentet.


Den gamla spegeln blev måltavla för experimentet

Jag kavlade klumpar av modelleran mellan två lager av plastfilm. Om kanterna blev för tunna, vek jag dem tillbaka och jämnade ut. Ytan blev slet och mönstret blev precis som jag hade tänkt.

Modelleran kavlas ut mellan plastfilm. Ju tunnare lager, desto längre räcker den.

En hel tavla med samma teknik skulle kräva lite mer modellera, men skulle också vara intressant att pröva.

 

Och ännu en utebild för finare färger

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *