Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Nora,Soffdyna

En inbjudan till soffhäng

10 feb , 2016, 18.00 noratobiasson

 


En av de enklaste sätten att uppdatera sitt vardagsrum är genom att ge soffdynorna ett ansiktslyft. Det behövs inte mycket för att göra en skillnad; nångång kan någon enstaka tygbit eller något överblivet garnnystan göra tricket, som här.

För inspiration till uppdatering av denna soffdyna reste jag tillbaka i tiden till slutet av 80-talet och pompomtillverkningen på dagis. Jag kunde inte längre dra mig till minnes exakt hur pompomen tillverkades, men jag kom ihåg att metoden var rätt så långsam och arbetsdryg, framför allt om man vill serietillverka. Som tur var hittade jag gott om instruktioner för snabbare versioner på nätet. Kort sagt virade jag ca. 150 varv tråd runt ett finger, knöt ihop kalaset, klippte pompomen till önskad form och sydde till sist fast pompomen i dynvaret.

Den rektangulära soffdynan fick ett nytt överkast av ett vanligt vitt dynvar och lite textilfärg. Textilfärger finns både på burk och i tuschform och de är superlätta att använda. Man ritar eller målar vad man behagar och stryker sedan tyget så färgen fastnar.

Även denna blundande soffkompis kröntes med små pompoms i hörnen.

Fritt fram att kasta sig raklång en stund.

 

Läs också

En kommentar

  1. Sonja Tobiasson skriver:

    Hej. Jag blev jätteglad av de här kompisarna. Den blundande dynan riktigt uppmanar till tupplur. Pillemariskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *