Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Lisa,Soffdyna

3 x soffstoff av fyndade skatter

11 feb , 2016, 16.44 lisatobiasson

 

Den här veckan bjuder vi systrar på soffdynor av olika slag, idag är det min tur. Skåp- och loppisfynd som utgångsläge i projekt är både en utmaning, men också en hjälp. Kommer du ännu ihåg hur det kändes när läraren gav en ”friritningsuppgift”? Inga ramar, inga instruktioner. Man fick rita vad som helst, men ofta blev resultatet samma landskap en gång till. Samma seriefigur eller samma häst.

Ramar däremot inspirerar mig. När man – som i det här fallet – utgår ifrån det man har, är det betydligt enklare att vara innovativ (med förutsättningen att man också är en samlare av ”jag kan säkert behöva den någon dag” -skatter).

1208_sean

Det rutiga tyget var ett loppisfynd, antagligen en del av gammal möbelbeklädnad. Tyget hade lika gärna dugit som sådant, men den här gången blev det mönster med glimten i ögat. Röksvampens vackra form fungerade som inspiration.

1225_sean-1024x682

Den andra ingrediensen är en fruktansvärt obekväm och illasittande kjol. Jag accepterade för länge sedan att vi inte har någon framtid tillsammans, men kjolen var för fin för att bli av med. Och då menar jag fin som i nätt, absolut inte värdefull.

IMG_2447_sean
Några sömmar senare är den en söt soffdyna, en liten pärla i samlingen.

1197-2_sean-1024x683
Den sista dynan gjorde jag av en kasserad slips och några restbitar tyg. Någon förlorare förstörde slipsen i tvätten, men lyckligtvis passar den ypperligt till mitt projekt.

1207-2_sean-1024x683
Jag visste ju att det fanns en orsak att spara den också

1229-2_sean-1024x683.

 

1231-2_sean-1024x683

Läs också

2 kommentarer

  1. Hmm.. Den där slips idén var inte dum! Kanske jag måste börja se efter slipsar på loppis från och med nu. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *