Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Återvinning,Säng,Sara

En höjdare till barnbädd

31 mar , 2016, 17.22 saratobiasson

 

Ära i höjden! Äntligen ett DIY-projekt för ballongälskaren som njuter av att både bygga och sy, samt har ett passligt ledigt hörn och behov av en säng! På något plan kan jag inse att det presumtiva igenkännartalet kanske inte är hiskeligt stort. Men hörni, fast det inte blir kryss i varje ruta kan ni säkert få något ut av detta. En myshörna för envar eller ett krypin för ett ärevördigt husdjur lär väl vara ett måste i varje hem. Så läs vidare nu bara.

Hos oss fanns det ett behov av en säng åt en ettåring. Jag berättade redan i ett tidigare inlägg om startskottet för ballongsängen. Nu har mjukvaran lagts till. Hos oss fick jag skapa solitärt, men ett projekt som detta kan gott engagera hela familjen i sin mångsidighet. Det enda jag nu kände för att delegera åt sambon var räkneuppgiften inför tillklippningen av ballongens tygdelar, eftersom min passion för matematik är latent. Om någon ger sig in på ballongbygge kan jag skicka över hans uträkningar, de funkade bra.

gnyvilar

Ballongsängens konstruktion bygger på ”man-tager-vad-man-haver”-principen. Sådär kort och gott – överallt finns det inbakade föredettor. Gardinstång, madrass och läderbälten fick nya uppdrag i konstruktionen. Returcentralen bjöd på ben och fjädring i korgens sidor, i fall det skulle bli bus i ballongbädden. Det blev nog en vända till tygaffären, men resten gick att fynda i förråden. I just mina förråd fanns också ganska många vinkeljärn, vilket jag rekommenderar att man använder om man bygger något som ska hålla för ett kvalitetstestande barn.

kattballong

Ballongbädden är inflyttningsklar, om än ännu ganska stiliserad. Eventuellt tillkommer rep som sammanbinder ballong med korg, och om det riktigt vill sig också en pytteliten rutschkana från korg till golv. Dessutom ska ballongdelen inrymma en ljusslinga som lyser svagt i natten. Men det himmelska bygget måste nu ge plats åt något så världsligt som skattedeklaration. Om man riktigt försöker går det säkert att hitta något divint i det också. Vi får återkomma med nya högtflygande planer efter det.

helanattfari

 

Läs också

En kommentar

  1. monica englund skriver:

    Tänk att få vara barn i det hushållet:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *