Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Byrå,Nora

Målfärg och själavård

19 maj , 2016, 18.27 noratobiasson

 

Som bäst är gör-det-själv-projekt rentav terapeutiska: man får koppla bort allt annat och fokusera på att bara skapa. Det är tid för en själv, utlopp för kreativiteten och en paus från rutinerna.

Ibland tryter dock inspirationen, och det känns som att hemmet är så fullt av DIY-projekt att det verkligen inte behövs mer. Om det ändå finns tid och tillräckligt med kli i fingrarna kan man då vända sig till sina vänner och deras hem. Det gjorde jag för ett tag sen då min vän Anna berättade om en byrå hemma hos henne som gärna skulle få fräschas upp. Den mörkbruna byrån kändes tung i hennes ljusa kök. Hon lovade mig helt fria händer om jag tog mig an projektet tillsammans med henne. Vad är bättre än det?

Så här såg skåpet ut före makeovern:

Vi konstaterade tillsammans att en ljusare byrå skulle sitta in bättre i hennes kök och hennes stil. Efter några olika alternativ kom vi fram till en kombination vi båda ville prova på. Till slut blev färgvalen kanske till och med lite ”prinsessiga”: ljusrosa botten med gulddetaljer. Men so what, prinsessigt kan fungera riktigt bra i rätt kombinationer.


Innan målandet slipades och putsades byrån grundligt. Som bottenfärg använde vi Tikkurilas Helmi i nyansen Hattara. En 0,9 liters burk räckte till två omgångar och mängden täckte det mörka träet riktigt bra då insidan av lådorna lämnades omålade. Gulddetaljerna är målade med Miranols glansiga guldfärg. Av en pytteliten 0,1 liters burk guldfärg behövdes bara en femtedel. Detaljerna målades både med fri hand och med hjälp av målartejp. Gulddetaljerna målades även på sidorna av lådorna, så att detaljerna syns när man öppnar lådorna.

Målfärgen fick torka ordentligt mellan alla varv och jobbet var ändå gjort på bara några dagar. Såhär blev det till slut:

_MG_1129

_MG_1140

Byrån fick en makeover och jag fick en bra orsak att umgås med Anna i dagarna två. Ett gör-det-själv-projekt förverkligat tillsammans med en god vän kan varmt rekommenderas.

Läs också

En kommentar

  1. Sonja Tobiasson skriver:

    Snyggt, glatt och upplyftande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *