Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Barn,Kök,Magneter,Sara

Avelsarbete på kylskåpsdörren

22 sep , 2016, 10.52 saratobiasson

 

Ett litet barn som får nästan odelad uppmärksamhet om dagarna kan ställa till med grejer när ”mammaskabara”. Som straff för att man fokuserar på matlagningen en stund kan alla brädspelen explodera över hela golvet, tuschillustrationer dyka upp på de mest oönskade ställen eller pingvinen ta en simtur i vessabyttan. Vi har en företagsam dotter, och det händer grejer. Om jag vill hålla henne under uppsikt måste jag utveckla verksamhet som sker ungefär vid mina fötter. Och nu har jag ett försök till lösning!

IMG_3221

Kylskåpspoesi började intressera vårt blöjbarn. Det blev inga poetiska mästerverk, men det var tydligt roligt att rada ordmagneterna i grupper och kompositioner. Eftersom verksamheten ändå kunde ha varit mer anpassad för en knappt tvååring tyckte jag att något mer begripligt än ord kunde vara en idé. Det magnetiska hybridpusslet blev till!

IMG_3226

En samling kopierade figurillustrationer ur djurböcker, kartong, bokplast, magneter och lim utgjorde de enkla elementen för detta projekt. Jag råkade ha dessa hemma, men om jag skulle ha tagit en tur via affären skulle jag säkert ha övervägt magnetband eller platta att klippa lämpliga bitar av, i stället för magnetknapparna som nu togs i bruk. Det enda koncentrationskrävande här var att klippa till snittet i halsen så att formen blev den samma på både alla huvuden och alla kroppar. På så sätt passar de ihop hur man än kombinerar. De klippta och på kartong limmade kroppsdelarna fick ett lager bokplast över sig, ny klippt kontur och en fastlimmad magnet på baksidan. Apenkelt!

Man kan faktiskt vara en hel del, antagligen hur mycket som helst, äldre än 2 för att få nöje utav detta. Men hos oss bor de på diskmaskinsfronten, i ögonhöjd med yrvädret som får lägga krut på skapelseberättelser framom förintelse medan ”mammaskabara.” Så länge som möjligt.

IMG_3248

IMG_3242

 

 

Läs också

2 kommentarer

  1. Lisa F skriver:

    Som på beställning! Jag funderade härom dagen att jag borde köpa magneter av något slag för att roa treåringen när vi är i köket – han gillar visserligen att hjälpa till med matlagning och bakning, men alla moment lämpar sig ju inte riktigt gör barn 😉

    • saratobiasson skriver:

      Nåmen perfekt, Lisa! Hoppas ni får mycket nöje ut av ert magnetprojekt – och lite arbetsro på köpet! Tack för feedback!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *