Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Frukost,Mat,Nora,Vegetariskt

Den bästa starten

26 jul , 2016, 12.24 noratobiasson

 

Mina damer och herrar. Här är den nu: den perfekta frukosten. Smoothie bowlen. 

 

IMG_1578

 

Smoothien i en skål är inget nytt varken i recept- eller bloggvärlden, men om någon råkat missa den så kommer här nu alla tiders fruktostrekommendation.

Den här sommaren har vi ätit smoothie bowl så gott som varje morgon. Den är det perfekta morgonmålet då de finska bären är som godast och då man vill äta nåt smaskigt på morgonen som dessutom håller magen mätt länge. I skålen möts allt som är gott: frukter, bär, nötter, kokosflingor, saft, mandelmjölk, you name it. Innehållet kan varieras i oändlighet. Vill man ha ett högre proteininnehåll kan man göra smoothien på kvarg eller yoghurt. Nötterna bidrar också till proteinhalten. Skålen kan göras på helt inhemska produkter, helt vegansk, helt glutenfri etc. etc.

 

IMG_1573

 

I vår version finns yoghurt, apelsinjuice, frysta blåbär, banan och mynta. Vi brukar toppa smoothien med jordgubbar, hallon, nötter och kokosflarn, men också här kan man improvisera precis som man vill. Smoothie bowlen är supermättande och fungerar lika bra som mellanmål eller till och med som lätt lunch i sommarvärmen.

 

IMG_1575

 

Innehållet kan, som sagt, varieras precis efter tycke och smak, men vill någon utgå från recept så kommer här ett bra:

 

Smoothie bowl för två

 

2 bananer

1 dl yoghurt

1 dl juice eller valfri mjölk

1-2 dl frysta bär

Mixa smoothien och häll den upp i två skålar. Toppa med till exempel skivad frukt, bär, nötter, frön, havreflingor, vetekli, russin eller mysli. Njut!

 

IMG_1577

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *