Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Betong,Kruka,Nora

Betongälskarens enklaste DIY

12 sep , 2016, 10.10 noratobiasson

 

När jag blir riktigt förtjust i något material vill jag gärna överösa hemmet med just det materialet. Ibland har det varit fråga om koppar, ibland mässing, ibland sten, ibland keramik. Just nu har jag en betongperiod. För ett tag sedan gjorde jag en betongklocka och nästa projekt har jag tänkt rikta till balkongen i form av några betongpallar. Men idag blev det en ampelkrukas enklaste DIY: ett lager betong och lite guldspray.

Såhär såg krukan ut innan projektet: en vit Ikea-kruka som mina ögon tröttnat på för länge sedan.

 

Ingredienserna ser du här: guldspray, betong och offret. Betongen är samma Sika Mix&Go som jag använde här.

 

kruka6

I följande steg smetade jag betongen jämnt över hela krukan, men lämnade några hål i övre kanten lediga för upphängning. Betongen torkar helt på ett dygn.

 

När betongen torkat och keden fått ett lager guldfärg hängde jag upp härligheten på sin gamla plats i köksfönstret.

 

Vill man ha ett mindre rustikt resultat kan man slipa betongen slät när den torkat.

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *