Systrarna Tobiasson skapar en vackrare vardag

Barn,Bord,Färgning,Konst,Lisa,Mat

Från klottkalas till festfint

20 Nov , 2016, 22.07 lisatobiasson

 

Vi har ett nytt (urgammalt) runt bord, en fulfin åttiotalspärla med silvriga rörben och glasskiva. Det är första gången i mitt liv som jag äger en glasskiva, och jag lär mig ännu att leva med den, med all oro för smällar och alla fingeravtryck som det innebär. Men det är helt okej. Jag är som sagt en sucker för fulfina ting, och jag kan minsann kompromissa med det praktiska om något är tillräckligt intressant att se på. Men ändå kan det vara trevlig omväxling med lite mindre glasklirr mot skivan och därför bestämde jag mig en kväll för att delegera ett specialuppdrag åt killarna.

(Detta hände med det förra bordet)
thumb_IMG_2248_1024

 

Det skulle bli en duk till det runda bordet.  Vi utgick ifrån ett lakan, och använde textilfärg på flaska (Deco Textil, Lefranc & Borgeois), samt textiltuscher som flöt ut i vackra mönster när vi målade på med vatten. För att färgen skulle täcka så mycket som möjligt av duken, spädde jag ut färgen med vatten.

 

thumb_IMG_2252_1024

Lilla V har förstått konceptet.

thumb_IMG_2255_1024

Och färgen räckte bra till både duk och panna

thumb_IMG_2262_1024

 

När färgen fått torka i 24 timmar ska den fästas med strykjärn. Efter det tvättade jag duken en gång och klippte sedan ut en den största möjliga cirkeln av lakanet (med hjälp av ett snöre lika långt som radien, en penna fäst i andra ändan och en säkerhetsnål i cirkelns mitt). Sedan sydde jag kanten och dukade upp. Efter en omgång gäster kan jag konstatera att dukens motiv förlåter en och annan fläck. Snyggt jobbat, pupun!

thumb_IMG_3363_1024

Efter utförligt klottande är bordduken färdig och alla inblandade är nöjda och mycket smutsiga.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *